Cuina d'aquí en molt bones mans

El restaurant “Local”, una opció excel·lent a Vilanova tant per qualitat com per preu
Surtdecasa Penedès
,
18/03/2014
Menjar i beure

“Local” perquè és un local. Però local també perquè aposta pels productes d'aquí. Al cor del carrer Santa Madrona de Vilanova i la Geltrú hi trobem una de les propostes gastronòmiques més interessants de les que ha obert les seves portes els darrers anys: el restaurant “Local”. Descobrim el restaurant un divendres al migdia en la seva versió menú, però ens acaben agafant ganes de tornar-hi en un altre moment per explorar la carta. De moment, el menú ens ha deixat més que convençuts.

Podem escollir entre set primers plats i quatre segons, que varien cada dia en funció del producte fresc. Sort que hi anem dues persones, perquè si no ens hauríem quedat amb ganes de tastar massa plats.

  • imatge de control 1per1

El ventall de primers el composen una Amanida de col lombarda, feta i tomàquet; una Sopa freda de tomàquet i síndria; Crep de formatge de cabra i iogurt; Rossejat de fideus i calamar; Espaguetis saltats, espàrrec, xampinyons i botifarra negra; Musclos de roca al vapor; i Coca enramada de samfaina i anxoves. Optem pel rossejat de fideus i els espaguetis. Les opcions més suculentes i, també, les que intervindrà més la qualitat dels cuiners, amb Kílian Ventura al capdavant.

L'oferta de segons la configuren Sonsos fregits amb amanida; Tempura de maires i soja; Galtes lacades i patata a lo pobre; i Cap de llom saltat amb gírgoles. Optem per les opcions de peix.

A les postres, podem triar entre Escuma de cafè; Tortellet de nata i xocolata; Pa de pessic de xocolata; i Tatín de poma i canyella. Tot casolà. A més, ens entra la primera beguda i els cafès. Els vins són una altra de les especialitats del local. Tenen una carta força àmplia, que prioritza els vins catalans i que també incorpora propostes de qualitat com a vi de la casa. Un altre dels trets distintius de la casa és la cervesa artesana.

De la nostra tria, quedem molt contents amb tot. El rossejat de fideus és deliciós i la sala està al punt. Els originals espaguetis saltats, combinats amb els espàrrecs, els xampinyons i la botifarra negra, donen un resultat exquisit. Dels segons, els sonsos no eren gens oliosos, i cobrien amb una muntanya de peixets una amanida que complementava molt bé l'ingredient principal. La tempura de maires i soja també ens sorprèn positivament. De les postres, demanem un saborós pa de pessic de xocolata (de, no amb); i i el Taín. El tatín s'ha acabat i demanem el tortell, que semblava una lionesa gegant.

El “Local” és dels lloc que es poden recomanar amb la certesa de no decebre. Per destacar un punt negatiu de la visita, podríem dir que a l'hora de les postres sembla que les cambreres s'oblidin de nosaltres. Res que no es pugui solucionar recordant-los que encara no hem acabat. I també que el local estava ple i vam haver de seure a les taules de la zona de barra. Això sí, són ben còmodes. En tot cas, que el restaurant estigui ple és un punt més a favor d'ells.

El preu del menú és moderat; menys de 13 euros. Els dos comensals hem afegit una segona copa de vi i el total ha pujat a 15 euros per cap.

“Local”
Carrer Santa Madrona 26-28, Vilanova i la Geltrú
Telèfon: 93 811 55 78
Dilluns, de 19-24h
De dimarts a dissabte, de 13:00-15:45h i de 19:00-01:00h 

A

També et pot interessar