Mami

Foto: 

Surtdecasa
El Bloc de la Mami

Una guia per a cuiners principiants

Núria Valls aposta pel micromecenatge per publicar “El llibre del bloc de la mami”
Marc Ortiz
,
21/05/2014
Llibres

Quan els fills de Núria Valls van independitzar-se les trucades amb dubtes culinaris van començar a ser el pa de cada dia. Ja fos perquè tenien convidats o pel dia a dia, davant de les primeres experiències als fogons, què millor que l'assessorament de qui t'ha preparat el menjar tota la vida? Les trucades eren tan constants que el seu fill Pau li va suggerir que obrís un bloc i hi pengés les seves receptes. Aquí va néixer el blocdelamami. Un bloc nascut el 2010 que a aquestes alçades ja supera de llarg les 200.000 visites.

Ara l'autora del bloc es proposa dur-lo al paper per fer més còmode el seu ús. Perquè sigui possible ha encetat una campanya de micromecenatge a través del web verkami. Les aportacions es poden fer fins el 16 de febrer i, de moment, ja és a punt d'arribar a 2000 dels 3500 euros que s'ha marcat com a objectiu per tirar endavant l'edició del llibre. D'assolir l'objectiu, això servirà per sufragar més del 50 per cent de les despeses d'impressió i disseny del llibre, que inclourà 100 receptes i serà en format de bloc en espiral per fer-lo més manejable a la cuina.

  • imatge de control 1per1

Les aportacions dels mecenes poden anar des dels 5 euros fins als 150. Depenent de quina sigui l'aportació, la gratificació pot anar des de tres punts de llibre fins a un paquet que inclou tres llibres, un davantal patchwork, sortir als agraïments del llibre i que l'autora del bloc vingui a casa del mecenes a preparar-li un sopar per a sis persones amb les tres receptes del bloc que el mecenes triï. Només hi ha de posar els ingredients. Fins ara, la majoria de mecenes han fet l'aportació de 20 euros, que permet recollir a Vilanova i la Geltrú o Barcelona un exemplar del llibre signat.

Les receptes d'aquest bloc són assequibles, senzilles i explicades amb tota mena de detalls, sense donar res per descomptat. Estan pensades per a gent jove i/o inexperta, que vulgui perdre la por, però també hi ha propostes molt sorprenents que fan que el llibre i el bloc siguin interessants per a persones que ja estiguin avesades a cuinar. Segur que hi descobriran alguna nova recepta que els animarà la taula.

Actriu professional
La polifacètica Núria Valls fa vuit anys que és actriu professional. L'hem pogut veure a la sèrie de TV3 La Riera, interpretant el personatge de la Victòria, però també a la mini-sèrie Descalç sobre la terra vermella. També ha fet teatre, amb obres com La Glòria del mercat o Dòria. Abans havia estat mestra i empresària, però sempre ha estat interessada en la interpretació. I el que sempre ha estat, i segueix sent, és una gran amant de la cuina.

A

També et pot interessar