,
29/09/2013
Menjar

Tiramisú sense gluten per a nens i nenes

 

La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.

Què podia fer?  Ho vaig tenir clar molt aviat. Si hi ha unes postres que la mare demana quan anem a menjar a fora és el tiramisú. A més, feia molt de temps que jo tenia ganes d’aprendre a fer-ne, i és que des que em van trobar celiaquia, fa més de dos anys que no n’havia menjat.

Aquesta recepta és una adaptació que he fet del típic tiramisú. He intentat fer-lo sense gluten, sense acohol, sense cafeïna i amb el mínim sucre possible.

La veritat és que és una recepta molt senzilla, però recomano fer-la el dia anterior perquè reposi una mica i sigui més gustós! A casa ha triomfat!

 

Per la massa del bescuit:

 

  • 250 grams de Maizena
  • 1 sobre de llevat
  • 100 grams de sucre blanc
  • una tassa petita d’oli d’oliva
  • una culleradeta de sal
  • 4 ous
  • 1 iogurt natural sense sucre
  • una tauleta de xocolata fondant negra
  • dues tasses de cafè descafeïnat

 

Per la crema de mascarpone

  • 200 grams de mascarpone
  • 3 cullerades de sucre
  • 4 ous

 

 

Per fer el bescuit

 

  1. Pre-escalfem el forn a 120º
  2. Barregem el sucre, amb els rovells d’ou
  3. Hi afegim la Farina, el llevat, el iogurt, l’oli i la sal
  4. Trenquem la xocolata a trossets, la posem a un vol pel microones, la posem a desfer 1 minut i l’afegim a la mescla anterior
  5. A un altre recipient batem les clares d’ou al punt de neu i les afegim a l’altra mescla a poc a poc remenant de baix a d’alt perquè no es perdi el volum.
  6. Ho posem uns 30 minuts al forn. Per saber que està cuit només ho hem de punxar amb un escuradents: si surt net vol dir que ja està cuita.
  7. Quan el traiem esperem que es refredi una mica i la tallem per la meitat per tal de fer dos pisos de pastís.

Mentrestant es refreda la massa podem fer el mascarpone:

 

  1. Barregem els rovells amb el sucre fins que prengui un color i textura homogènia
  2. Hi afegim el mascarpone i ho continuem barrejant
  3. Batem les clares al punt de neu i ho afegim a la mescla anterior, també fent que es mantingui el volum de la massa

Ara sí, ens disposem a muntar el tiramisú!

 

  1. Fem dues tasses de cafè descafeïnat
  2. Posem una capa de bescuit a la safata i la pintem amb cafè
  3. Hi posem una capa de mascarpone
  4. Posem l’altra capa de bescuit i repetim el procés anterior
  5. Per acabar ho podem decorar amb cacao en pols
  6. Ara a la nevera i, fins l’endemà!

 

 

Espero que us agradi tant com a nosaltres J

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.

02/01/2021
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot! 
17/07/2014
Després de força, massa, dies sense publicar-vos cap recepta he de dir que l’espera ha valgut la pena. Això de casar-se m’ha robat més temps del previst, però a canvi torno amb una Thermomix i un munt de receptes i idees per anar provant!
06/03/2014
  Hola de nou! Ja sé que és temps d'operació bikini i que els dolços no ens acaben de convèncer, però aquest és un dels més lights i saludables que he fet fins ara. 
19/02/2014
Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però...
18/02/2014
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari  i la vaig adaptar  substituint la farina de blat per la mateixa i el s
12/01/2014
Aquestes festes de Nadal han estat, com sempre i per a tots, plenes de menjar. I, amb una mica de sort, menjar del bo que no acostumes a cuinar i/o menjar els dies de cada dia.
29/09/2013
  La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.