Menjar i beure
,
2017
Dilluns 8 de maig, 10h
Cal Massó
Reus

Els vermuts catalans, a examen

Tast professional dels vermuts catalans que participen a la tercera edició dels Premis Vinari, el certamen on es tasten a cegues i s’avaluen els vins aromatitzats amb herbes de Catalunya.

Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat s’avaluaran a cegues per un jurat professional que enguany estarà format per:
- Àngel Garcia Petit, professor de l’especialització en sommelier als Jesuïtes Sant Ignasi
- Lluís Ràfols, enòleg de Codorníu durant més de trenta anys.
- Xavi Nolla o Joffre Tarrida (Nas d’Or), sommeliers
- Joan Santamaria (propietari de Casa Bardella)
- Marisol Hernández (el Verol)
- Susanna Company (La Volàtil)
- Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells i expert en vermuts.

El panell el completaran alguns periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Salvador Garcia Arbós i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i coautor de la 'Teoria i Pràctica del Vermut''.

Els guanyadors de les quatre categories del concurs (vermuts blancs; vermuts negres; vermuts especials (daurats, taronges...) i vermuts reserva) es donaran a conèixer dijous 11 de maig a les 12h al restaurant «Vermuts Rofes», antiga fàbrica dels Vermuts Rofes, de Reus, en un acte que presentarà l’humorista Toni Albà.

PROGRAMA: 
10:00h | Inici de la jornada. Benvinguda
10:05h | Conferència sobre els 'Orígens, fórmules i introducció als vermuts catalans', a càrrec d'Ester Bachs, autora de la 'Guia del Vermut' (Ed. Planeta)
10:30h | Riedel Experience amb vermuts: 'La millor copa o got per a tastar el vermut', amb Jordi Bort, Director general d'Euroselecció a Catalunya. 
11:00h | Paraules de benvinguda de Montserrat Caelles, Regidora de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Reus. 
11:10h | Inici del tast professional a cegues dels vermuts que s'han presentat al concurs. 
14:00h | Fi del tast professional. 

Més informació: 
Facebook Premis Vinari