Fires i festes
,
2022
Dies 19 i 20 de novembre
Diversos espais
Maials

25a Fira de l'Oli Verd de Maials

25a edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials, on es durà a terme la presentació oficial de l'oli nou, on, a més de tastar el primer oli, s'hi poden trobar truita d'ametlles i productes artesanals. Ademès, per celebrar el 25è aniversari de la fira, enguany es durà a terme el concert de Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries.

Horari: 

De 10 a 20h

Programa: 

Dissabte 19 de novembre
De 9 a 11h | Cooperativa
Esmorzar popular amb oli d’oliva verge extra (OOVE) nou.

10:00h | Obertura del Recinte Firal

10:00h | Sala de la Societat
Jornada tècnica 'El conreu de la tòfona negra: una alternativa per a nous regadius', a càrrec del Sr. Daniel Oliach, Investigador del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i amb col·laboració de la Diputació de Lleida.

11:00h | Recepció d’Autoritats a l’Ajuntament.

11:30h| Inauguració Oficial i Visita a la Fira amb l'actuació de la Colla Gegantera.

12:30h | Sala conferències de la fira 
Taller 'El gust per la xocolata, la gran desconeguda', a càrrec de Sr. Xavier Palau de Pangea Chocolate.

16:30h | Punt de trobada: Ajuntament
Visita guiada per la Vilaclosa a càrrec dels membres de l’Associació Cultural “La Capitonya” de Maials.

17:00h | Sala de conferències de la fira
Taller maridatge de vi i formatges, a càrrec del Celler Matallonga de Fulleda i Montllobé d’Aitona.

18:00h | Sala de la Societat 
Jornada PATT: 'Olis Premium, noves tendències. La nova DUN 2023-27, com afectarà a l’olivera i l’ametller', a càrrec del Sr. Agustí Romero Aroca, enginyer agrònom i investigador especialista en olivicultura i elaiotecnica, Sr. Jordi Vidal Molins, secretari tècnic de JARC - COAG i la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques. 

19:00h | Sala de conferències de la fira 
Taller maridatge de cervesa artesana i pastisseria, a càrrec de Torrent Malt & Brew Master SL i Pa i Pastissos M.Serra.

20:00h | Tancament del Recinte Firal

23:00h | La Societat
Concert especial per commemorar el 25è aniversari de la Fira de l’Oli Verd de Maials, amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Diumenge 20 de novembre
De 9 a 11h | Cooperativa
Esmorzar popular amb oli d’oliva verge extra (OOVE) nou.

De 10 a 14h i de 16 a 19h | Escola Otogesa 
Jornada de portes obertes amb motiu del 70è aniversari.

10:00h | Obertura recinte firal

11:30h | Acte d’Investidura 'Amic de l’Oli 2022', que aquest any recau a tots aquells que van fer possible aquesta Fira, Ajuntament i Cooperativa del any 1998, en commemoració del 25è aniversari.

12:00h | Punt de trobada: davant de l'Ajuntament
Visita guiada per la Vilaclosa a càrrec de la Sra. Mercè Quer.

12:30h | Sala de conferències de la fira
Taller de tast de licors a càrrec de Elixirs de Ponent.

17:00h | Sala d'actes del Pavelló firal
Jornada tècnica 'Aprèn a tastar professionalment l’oli'. Tast guiat a càrrec de la Sra. Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, i la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques.

18:30h | Lliurament d’obsequis als expositors i acte de clausura, a càrrec del Sr. Jaume Saltó, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida

20:00h | Tancament del Recinte firal

Tots els dies de la Fira:
- Jornades de portes obertes a la Cooperativa del Camp (d’11 a 20h).
- Visita al museu de Cal Cabalesila (dissabte de 16 a 20h i diumenge de 10 a 13h i de 16 a 20h).
- Exposició de joguines a càrrec de la Sra. Mercè Prats (Museu de nines)
- Exposició de manualitat que realitzen al Centre de Serveis.
- Tallers infantils al mati a partir de les 11h i tarda a partir de les 17h
- Elaboracions amb arenes de colors (a l'expositor Taller de arenas)
- Taller de terrisseria (a l'expositor de Terrisseries Ventura)

Organitza: 

Ajuntament de Maials

Més informació: