L'hora dels “homebrewers”

El Singlot organitza el seu primer concurs de cervesa artesana casolana
Surtdecasa Penedès
,
25/03/2014
Menjar i beure

La cervesa artesana és un producte a l'alça. Cada cop estem més acostumats a gaudir de fires dedicades a tot el que envolta aquest producte i hi ha associacions, com la vilanovina Singlot, que organitzen activitats al llarg de l'any. Amb la fira plenament consolidada al calendari firaire de la capital del Garraf, ara l'Associació Singlot ha convocat la primera edició del Concurs Homebrewing de Vilanova.

Els homebrewers són com es coneix dins d'aquest món als amants de la cervesa artesana que s'atreveixen a elaborar a casa la seva pròpia creació. Un cop s'ha descobert que la cervesa no industrial pot tenir tanta o més personalitat i matisos que el vi, el pas natural per a alguns dels més incondicionals és atrevir-se a elaborar una cervesa artesana. Conèixer el procés és un dels factors que val la pena tenir en compte mentre es gaudeix de les particularitats de la cervesa artesana. I què millor per valorar aquest procés que fer-lo en primera persona?

  • imatge de control 1per1

El principal requisit per participar al concurs és ser major d'edat i no haver elaborat cervesa mai en una fàbrica amb registre sanitari. Per tant, la cita sobretot està pensada pels productors amateurs. També s'especifica quines característiques ha de tenir la cervesa, per tal de poder comparar amb més garanties la qualitat del producte. Les cerveses presentades han de ser de l'estil Pale Ale (tot gra), amb un grau d'alcohol que estigui entre 4,5 i 5,5. Tots els llúpols han de ser d'origen europeu. Cada participant ha de presentar com a mínim quatre ampolles de 33 centilitres.

Les bases i condicions de participació es poden consultar al local social del Singlot, al carrer Correu 12 de Vilanova i la Geltrú, o sol·licitant-les per correu electrònic a elsinglot@gmail.com. El preu per participant és de 10 euros i les elaboracions es poden fer arribar a l'organització fins el 24 d'abril.

El jurat del concurs està format per cinc persones amb àmplia formació i trajectòria en el món de la cervesa artesana: Guillem Laporta (somelier cerveser d'Homosibaris), Mikel Rius (homebrewer i organitzador del Barcelona Beer Festival), Albert Corominas (propietari del bar-restaurant Ale&Hop), David Pascual (homebrewer) i Pepe Lopez (cerveser de La Font del Diable i co-organitzador del Fes-t'hi). Tota una garantia de cara a garantir la qualitat dels guanyadors. El 30 d'abril es donaran a conèixer els guanyadors. Hi haurà premi per als dos primers classificats. El primer guanyarà un lot homebrewer; i el segon serà obsequiat amb un lot de cerveses artesanes.

A

També et pot interessar