Els mestres de la pizza finíssima

La pizzeria Stirling, una proposta de cuina italiana de qualitat i assequible a Vilanova
Surtdecasa Penedès
,
11/02/2014
Menjar i beure

Els amants de la pizza fina tenen una cita a l'Stirling, de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'un restaurant italià, especialitzat en pizzes, que segurament és la millor opció per a aquelles persones que els agradi la pizza lleugera i ben cruixent. A més, els nous menús de nit permeten tastar el bo i millor de la seva cuina, amb la beguda i les postres incloses, per menys de 20 euros. I si no es vol fer primer plat, per menys de 15.

La carta permet triar entre un ampli assortit d'amanides, pizza i pastes. Però més enllà dels plats habituals d'un restaurant com aquest, també disposen d'una bona oferta de carns i altres plats de cuina no específicament italiana. Malgrat la varietat d'opcions, l'estil de la pizza que fan i com la cuinen ens agrada tant que mai no sortim d'aquí. El ventall de pizzes és molt ampli i permet satisfer tant els més carnívors com els que vulguin uns ingredients tan lleugers com la massa. Hi trobarem les pizzes estàndard que no poden faltar, però també hi ha propostes més atrevides. Fins ara, sempre que hem arriscat l'aposta ens ha sortit bé.

  • imatge de control 1per1

Des que han posat en marxa el nou menú nocturn, val molt la pena centrar-se en les opcions que ens dóna a triar. Tot i que les opcions es redueixen sensiblement, seguim podent triar entre absolutament totes les pizzes de la carta. Per tant, sempre que vulguem pizza surt molt a compte. No estem renunciant al buc insígnia del restaurant.

Dins d'aquest menú nocturn, de primers sempre hi acostuma a haver un mínim de cinc opcions. Un parell o tres d'amanides molt diferents, des de l'alemanya a la inevitable de formatge de cabra. També acostuma a haver-hi algun carpaccio. Per ser franc, la ració del carpaccio és justeta, tot i que cal admetre que si algú demana un carpaccio tenint molta gana és ell qui ha fallat en la tria. En canvi, les amanides tenen la mida ideal. El consell personal com a primer seria l'amanida alemanya, però això és qüestió de gustos. Totes les opcions tenen el seu què.

Pel que fa als segons, com que gairebé sempre optem per les pizzes no podem valorar l'oferta en la seva globalitat. Tanmateix, quan hem optat per la pasta tampoc no ens ha decebut. No assoleix el punt d'excel·lència de les pizzes, però està a l'alçada.

Pel que fa a les postres, el ventall inclòs dins del menú és molt ampli. Diversitat de pastissos, sorbet de mandarina, mató... Això sí, a les postres, al menys dins del menú, la ració queda una mica curta. És el peatge que cal passar per ajustar tant el preu. A banda dels dos plats i les postres, el menú inclou la beguda (també el vi). Els darrers cops els vins de la casa han de la DO Penedès i, sense ser cap filigrana, eren més que correctes. Anteriorment ens havien ofert vi DO Navarra, que també complia perfectament.

Respecte anteriors visites, hem notat que les pizzes han perdut una mica de diàmetre. Segueixen sent d'una mida més que acceptable, però abans sobreeixien pels marges del plat. És clar que abans la visita a l'Stirling ens sortia força més cara que ara. Hi havia pizzes de la carta antiga, que en alguns casos han caigut de la carta, que gairebé valien el mateix que tot el menú actual. Un menú que ara inclou totes les pizzes.

Un altre canvi que hem notat respecte anteriors visites és la gran millora en el tracte amb el client. Històricament, aquesta era la pota que feia trontollar el restaurant a l'hora de valorar-lo. Fins al punt que, força vegades, tot i tenir ganes de menjar-hi, optàvem per altres restaurants perquè no ens hi acabàvem de sentir ben acollits. No era res en concret, cap cosa greu, però els fallava l'empatia cap als clients o bé, pel que sigui, els clients no acabàvem de connectar amb qui habitualment ens servia. El canvi, des de fa al menys mig any l'evolució ha estat com de la nit al dia.

Stirling
Carrer Correu 66, Vilanova i la Geltrú
Telèfon: 93 811 55 12
Obert de 13 a 15:50h i de 20:30 a 24h.
Tancat els dissabtes al migdia i els dimarts.

A

També et pot interessar