Foto: 

CEDIDA
S'espera superar el miler d'assistents a la mostra

10 motius per no faltar al MicroVi 2017

Amb només tres edicions, aquest esdeveniment d’Avinyonet del Penedès s’ha convertit en tot un referent de la cultura del vi del nostre país
Gemma Urgell
,
11/04/2017
Menjar i beure
Avinyonet del Penedès ja ho té tot a punt per la tercera edició del MicroVi 2017, una proposta pionera a Catalunya que posa en valor la tasca que duen a terme els petits cellers i els seus vins singulars. És que durant deu dies, del 20 al 30 d’abril, tots els termes d’Avinyonet acolliran diferents propostes que tenen el vi i la cultura com a eix principal. Hem repassat el programa a fons i ens atrevim a donar-vos deu motius per no faltar al Microvi 2017

1. Per conèixer de primera mà elaboradors de petits cellers del nostre país
Trenta-set petits cellers de tot Catalunya, el Rosselló i la Rioja Baja seran a l’Arboçar el 22 d’abril. Un aparador excel·lent per descobrir nous vins, conversar amb qui els elaboren i impregnar-se de cultura vinícola. Destaquem l’originalitat en el preu d’entrada: 15 euros que et dóna dret a accedir a la Mostra i tastar totes les referències que es desitgin i, a més, un descompte de dos euros per la compra de qualsevol dels vins exposats.
Més informació

2. Si tens canalla, la Mostra del Microvi t’ho posa fàcil
Anar en fires de vins amb els fills està molt bé si només hi vas a treure el cap. Però si el que realment vols és empapar-te de descobertes, tastar i conversar tranquil·lament sense cap nen que t’estiri els pantalons, acostuma a ser difícil. Per això tots els assistents de la fira comptaran amb un servei gratuït amb activitats per als més petits atès per a professionals. Així que mentre vas tastant, els teus fills podran jugar tranquils i ben atesos.

  • imatge de control 1per1

3. Per conèixer les darreres tendències vinícoles endinsar-se en els Orange Wines
A Cal Candi, a Les Gunyoles, els vins brisats o també anomenats Orange Wines seran els protagonistes el 20 d’abril. Són uns vins naturals que reposen i fermenten amb les pells i per això tenen aquest color més ataronjat. Mostren el caràcter més propi de la vinya. Un tast per endinsar-se en les darreres tendències dels vins naturals.
Més informació

4. Per entendre el perquè de la diversitat dels vins del Massís del Garraf


Can Ràfols dels Caus és l'espai on descobrir els vins del Massís del Garraf

El Tast de vins del Massís del Garraf, el 21 d’abril al Celler Can Ràfols dels Caus, serà un aparador de les elaboracions que fan els cellers d’aquesta zona del Penedès. També, abans de les 19h i amb invitació, la mostra està pensada per a públic professional amb una sessió molt especial perquè estarà conduïda per la geògrafa Maite Garriga i el sumiller David Escofet, que explicaran el caràcter diferent i peculiar d’aquests vins. 
Més informació

5.  Per fer un Sant Jordi ple de vi i música amb la WineFest
El dia de Sant Jordi, a Avinyó Nou, de les 11 a les 14h hi haurà la WineFest, l’acte més popular de tot el MicroVi. Música en directe, vi i cava, comerços d’Avinyonet i les tradicionals parades de llibres per gaudir d’un Sant Jordi ben especial. A més, es presentarà el nou llibre per a infants que han fet els arqueòlegs de la Font de la Canya.
Més informació

6. Per tastar els sumolls més singulars que s’elaboren a Catalunya
Tast de sumolls al Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs

  • imatge de control 1per1

La varietat autòctona de raïm sumoll ha estat fa unes dècades, defenestrada al Penedès i es va substituir per varietats foranes perdent part de la tipicitat i l’autenticitat de la nostra terra. Per sort, però, aquests darrers anys s’ha tornat a posar en valor els vins elaborats amb aquesta varietat i el Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, el 28 d’abril, en serà testimoni un any més, amb la presència de 22 cellers que n’elaboren. El sumiller Josep Pelegrín, Millor Sumiller d’Espanya 2016, serà l’encarregat d’introduir el tast de sumolls.
Més informació

7. Per veure de primera mà el lligam entre la història, el patrimoni i el vi
El Jaciment Històric de la Font de la Canya acollirà el 29 d’abril una de les noves activitats d’aquest MicroVi: tast de vins de criança amb àmfores de ceràmica dinamitzat pels propis elaboradors. I ens han confirmat que els vins que es tastaran són únics i molt exclusius. Un esdeveniment per reivindicar Avinyonet com l’orígen de la vinya a Catalunya i, al mateix temps, conèixer les arrels del vi a casa nostra.
Més informació

8. Per gaudir d’un sopar maridatge multicultural
El Centre Cultural La Parra d’Avinyó Nou organitza aquest nou Sopar Maridatge. Quatre vins del municipi maridats amb quatre plats ben especials, un recorregut que serà tot un viatge pel món ja que es tastaran especialitats japoneses, gall del Penedès, formatges del món i un brownie molt especial, de l’empresa Llopartec, que triomfa als països àrabs per la seva dolçor.
Més informació

9. Per fer senderisme entre vinyes

Passejada i tast de vins entre vinyes

El Naturvi és la proposta per acostar-se al màxim al paisatge d’Avinyonet. Una passejada circular, de set quilòmetres, apta per a totes les edats i amb dos punts d’avituallament on es farà un tast de vins per agafar forces.
Més informació

10. Per tastar vins en un entorn ‘pujat de to’ amb el Visexual
El Visexual és una altra de les novetats d’aquesta edició. Es tracta d’un maridatge de quatre relats eròtics escrits especialment per l’ocasió després que els escritors haguéssin tastat els quatre vins amb els quals es maridaran. Serà al Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops i hi ha 69 places (picada d’ullet de l’organització…).
Més informació

 

A

També et pot interessar