El Nou Moderno, cuina d'autor a la Terra Alta

Carn, peix, oli i vi a Vilalba dels Arcs
Surtdecasa Ebre
,
22/06/2012
Menjar i beure
El Bar Moderno ha estat, des de sempre, una institució de Vilalba dels Arcs i, fins i tot, de tota la Terra Alta. El Jepo i la Roseta es van posar darrera la barra fa més de cinquanta anys per servir cafès, vermuts, copetes de vi i plats casolans de la comarca. 
 
Passats els anys, són els néts d’aquest matrimoni, la Rosa i el Josep, els que han agafat el relleu de casa i s’han posat al capdavant del Nou Moderno. El nom no deixa lloc a l’equivoc; si abans era Moderno, ara és Nou Moderno, una semàntica superlativa que ens remet a innnovació i més innovació. 
 
De fet, la cuina del Nou Moderno és contemporània però parteix dels plats tradicionals que cuinava la iaia Roseta, reinterpretats pel pas de les generacions. Exemples d’aquesta cuina de la Terra Alta reformulada són alguns plats de la carta tals com la truita en suc, la clotxa o el fricandó de vedella.
 
A part dels plats que ja són emblemes, si feu una visita al Nou Moderno hi ha suggerències que no es poden deixar de banda. Un exemple és el carpaccio fred de pop amb timbal de patata, foie i pernil dànec, tot coronat amb un lleuger toc de caramel de vinagre de mòdena. Una combinació arriscada que supera la prova amb nota, ja que acaba sent un plat refrescant i amb una gran potència de sabors. Entre els entrants que no s’han de deixar escapar al Nou Moderno, i sobretot de cara a l’estiu, són els raviolis de bacallà. Encara que, atenció!, la carta no especifica la metàfora i no us espereu farcellets de pasta italiana farcits perquè el plat ve a ser una amanida freda amb làmines de bacallà fumat cobrint de forma abundant una base de làmines de tomàquet. Tot i aquesta advertència, tant els tomàquets com el bacallà és de qualitat i et quedes amb ganes de més.
 
I si passem als segons, recomanem que terra endins opteu per la carn o la caça, encara que els peixos no fan un mal paper. Sense dubte, el plat estrella és el braó de xai cuinat amb herbetes al forn, però tampoc s’ha de menyspreuar la galta de vedella amb taronja caramelitzada i nyoquis o el filet amb salsa de cabrales, aquest últim, això sí, l’elecció dels més valents ja que és un dels plats més abundants de la carta.
 
No podem acabar aquesta ressenya sense parlar dels vins. Si visites el Nou Moderno, deixa't aconsellar pel Josep i gaudeix d’un bon vi Denominació d’Origen Terra Alta  ja que aquest restaurant  té referències de gairebé totes les bodegues de la comarca i s'esforça en què no li passin per alt  les bodegues petites i artesanes.
 
I un apunt important, al Nou Moderno no es té solament especial cura del vi, sinó que també respecten un dels productes més oblidats de les nostres taules: l’oli. Només començar l’àpat, et serveixen una mica d’oli en un petit recipient perquè el puguis tastar directament.
 
I per cert, si t'has deixat seduir massa pel vi i per la satisfacció d'un bon àpat i vols continuar el repòs entre vinyes, demana't una habitació i allarga la teua estada en aquest poble carregat d'històries i de llegendes.
 
Restaurant Nou Moderno
 
--
Restaurant i Hotel Nou Moderno
C/ Sant Llorenç, 17
Vilalba dels Arcs
Telèfon: 977 43 82 04

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar