Festa del Vi 2019

Foto: 

Roser Regolf
Festa del Vi de Gandesa.

Els 6 imperdibles de la Festa del Vi a Gandesa

La capital de la Terra Alta acull una nova edició de la festa, de l'1 al 3 de novembre
Roser Regolf
,
24/10/2019
Menjar i beure
Un any més, Gandesa celebra un dels productes estrella de la Terra Alta a la Festa del Vi. Un certamen de referència arreu del país que arriba a la 32a edició amb una cultura del vi més viva que mai. Jornades professionals, col·loquis sobre enoturisme, música, tasts de vins i la tradicional vetllada al Celler Cooperatiu de Gandesa convertiran la capital terraltina en el punt de mira dels amants de l'enologia i la vitivinicultura.

1. Degusta els vins DO Terra Alta
Any rere any, la Festa del Vi es consolida com la fira de vins per excel·lència de la Denominació d'Origen Terra Alta. Aquest any, el certamen torna a superar la participació de l'edició passada amb la participació de 33 cellers, que exhibiran els seus vins durant tot el cap de setmana a la carpa de la rambla de la Democràcia. A banda de la mostra de vins, també hi haurà tastos a càrrec dels mateixos elaboradors que permetran conèixer de primera mà els vins dels cellers inscrits. Una activitat que consistirà a conèixer els vins de la DOTA a través dels seus elaboradors, ja que cada celler explicarà el seu vi, les històries personals i la seva visió en un ambient preparat exclusivament per a l'ocasió. Els tastos seran el dissabte a la tarda i el diumenge a migdia al Centre d'Interpretació de l'Espai del Vi i de l'Oli de Gandesa. Per accedir-hi és necessari comptar amb entrada prèvia.

2. Triar els millors vins
Després de la inauguració, que donarà el tret de sortida a la 32a Festa del Vi, seguirà un dels actes característics d'aquest esdeveniment: el concurs per decidir els millors vins del 2019. Un esdeveniment que aporta renom als vins de la Terra Alta i que enguany que ha comptat amb la participació de gairebé 200 referències, convertint-se així en l'edició més participativa de tots els temps. En finalitzar l'acte, que tindrà lloc a la sala de cinema Societat Unió Gandesana, es podran degustar els vins guanyadors acompanyats d'un pica pica.

3. Nit màgica a l'edifici modernista per excel·lència
El Celler Cooperatiu de Gandesa, que enguany celebra el centenari, tornarà a ser l'escenari de la Nit de les Garnatxes Blanques, el divendres al vespre. Una vetllada exclusiva per a gaudir d'aquesta varietat versàtil i representativa de la Denominació d'Origen Terra Alta. Durant l'acte es degustaran fins a 40 vins blancs elaborats amb aquesta varietat acompanyats pels plats elaborats a càrrec del restaurant amb Estrella Michelin l'Antic Molí d'Ulldecona. Per assistir al sopar es necessita reserva prèvia.


Nit de les Garnatxes Blanques​

4. Música de tarda i nit
L'Associació de joves 'Nom Calsigos' celebrarà divendres el seu sisè aniversari amb una nit jove amenitzada pel grup terraltí Skatarella i festa posterior amb tres dj's del territori, a la Societat Unió Gandesana. Dissabte, però, serà l'orquestra Selvatana qui s'encarregarà de posar la música durant la tarda i la nit, també a la Sala de Ball de la Societat Unió Gandesana.

5. Dinar tradicional de la clotxa
El diumenge 3 de novembre serà el torn de degustar la gastronomia tradicional de la Terra Alta amb el dinar tradicional de la clotxa. La clotxa és el menjar de pagès per excel·lència a les Terres de l'Ebre que consisteix en un pa de pagès rodó buidat parcialment de molla i omplit principalment d'arengades i cebes, tomates i alls escalivats, tot regat amb oli verge extra i acompanyat per una garnatxa blanca de la Terra Alta. 

6. Els cellers obren les portes al públic
Des de la degustació de l'anyada fins a tastos amenitzats amb música jazz en directe, rutes a cavall entre els ceps, jornades de portes obertes o presentacions de nous projectes. Aquestes són algunes de les propostes enoturístiques que els cellers del territori organitzen per donar a conèixer el producte i el paisatge terraltí. Totes aquestes activitats necessiten reserva prèvia. 

  • imatge de control 1per1

Amb la col·laboració de:

Més informació: 

A

També et pot interessar