Jump to navigation
Diumenge
19 maig 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
El pre-Nadal a Tivissa
El nucli antic acollirà els dies 6 i 7 de desembre la segona edició de la Fira de Nadal
Surtdecasa Ebre
,
16/12/2013
Fires i festes
Moltes vegades tenim grans meravelles desconegudes ben a prop. El nucli antic de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, és un dels més grans de les Terres de l'Ebre. Un poble al peu de la serra de Llaberia que conserva la fisonomia emmurallada amb carrers estrets i sinuosos plagats de diversos estils arquitectònics. És en aquest escenari on, els dies 6 i 7 de desembre, es desplegarà la segona edició de la Fira de Nadal, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats, empreses i establiments comercials, que es repeteix després de l'èxit de l'edició anterior.
Ara que el fred ja s'ha instal·lat a casa nostra i a un mes perquè comencin les festes de Nadal, durant dos dies tant locals com visitants podran tenir els primers estímuls en el marc d'una fireta d'hivern amb un marcat caire artesanal i tradicional que tindrà lloc durant tot el dia de dissabte i diumenge de les 10 del matí i fins les 14 hores, i a la tarda, de 16 a 21 hores.
Durant aquest cap de setmana, el carrers i places del nucli antic de Tivissa s’ompliran d’expositors i mostraran la realitat cultural i social del municipi amb una gran varietat de producte local, així com altres activitats com degustacions de vi, exposicions o animacions, tallers, demostracions, tomb amb cavalls, atraccions per als més petits i altres actuacions per amenitzar la fira.
La gastronomia també tindrà un paper important en aquests dos dies de desembre a través dels tastos i també provant plats típics com la cassoleta del tros, el conill amb albergínia, la clotxa (crostó de pa buidat de molla i farcit amb tomata, pimentó escalivat, llonganissa i sardina de barril o arengada), o senzillament comprant una mica d'oli, vi o ensaginades (coquetes de sagí) fets pels productors locals.
I atenció! No oblideu visitar la majestuosa església arxiprestal de Sant Jaume, el punt mig des d'on s'estructua el nucli antic, una de les més boniques de la Ribera d'Ebre i, per extensió, de les Terres de l'Ebre.
A
També et pot interessar
Foto:
Ajuntament de Figueres
Els Mercats de Nadal que has de visitar aquestes festes
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
CEDIDA
Els mercats nadalencs que has de visitar aquestes festes
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”
Foto:
Cedida
Els regals de Nadal més especials de les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació