El Perelló s’enllustra amb mel i oli

Aquesta nova edició de Firabril tindrà lloc el proper 9 i 10 d'abril
Surtdecasa Ebre
,
25/04/2011
Fires i festes
Segur que coneixeu el ketchup, la mostassa, la maionesa, la salsa barbacoa, però potser no us sona l’olimelada, veritat? Doncs l’olimelada és una joia que té El Perelló, una salsa feta principalment amb oli i mel, els dos ingredients protagonistes de la fira, però també amb ametlles, timó, romer, sal i pebre que serveix per acompanyar tant carn com peix o amanides. Si aneu al Perelló podreu provar-la, a part de participar en moltes altres activitats. Atenció!, hi ha molt per fer!
 
Expositors, carpes d’artesans, mostra de maquinària, concursos, tasts o una bona extensió de paradetes exteriors seran alguns dels atractius que trobareu al Perelló durant el cap de setmana del 8 al 10 d’abril.
 
El divendres ja heu d'estar a punt. A la tarda podeu visitar El Centre de Documentació i d’Iniciatives 'Cal Català' amb diversos espais i diferents temàtiques. A la nit, un bon preludi per al cap de setmana amb música i tradició ja que tindrà lloc l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb el recent espectacle “Voldria tindre el talent!”, un homenatge als vells cantadors i també a les moltes pàgines de poesia efímera que s’han escrit durant anys a Catalunya en les diverses formes de cant improvisat.
 
El dissabte arribarà la inauguració de la Fira que, durant dissabte i diumenge, estarà oberta de 10 a 14 h. i de 16  a 21 h. Un dels actes més representatius el dissabte al matí serà el concurs de l’olimelada. El diumenge, la jornada s’obrirà amb el XXVIè Concurs de la Mel, el concurs de mel més antic de tot l’estat espanyol. Una mica més tard estan programades les Jornades Tècniques d’Apicultura i, és clar, a l’hora d’esmorzar no faltarà una butifarrada popular amb olimelada.
 
Us ho recomanem! 
 

A

També et pot interessar