Castell d'Escornalbou

Foto: 

cedida

Gastronomia i cultura de proximitat es donen de la mà al Mercat de Santa Teca

El Castell d'Escornalbou es transforma els dies 18 i 19 en un aparador de productors i artistes locals
Surtdecasa Camp
,
17/07/2015
Menjar i beure
A veure, si una nova iniciativa ens dóna l’oportunitat de tastar i descobrir productes d’alimentació autòctons i de qualitat, al costat d’un bon vi o d’una cervesa artesana feta ben a prop nostre, d’entrada la proposta ja té bona pinta. Si li sumem que aquesta moguda té lloc a l’aire lliure, en un entorn privilegiat com és el Castell d’Escornalbou, i que mentre mengem i bevem podem gaudir d’una àmplia oferta d’activitats paral•leles, que van des de conferències o debats, a concerts de La Colònia o d’Ivory, passant per la projecció de documentals, la cosa -la veritat- encara millora molt més. 
 
Però és que si a tot això encara hi afegim que darrere d’aquest projecte hi ha "culs inquiets" del nostre territori amb un ample bagatge a les seves esquenes, i que aquesta experiència ja compta amb cinc anys d’història a Tarragona en el marc de Santa Tecla, amb 60 empreses del sector alimentari i prop de 50.000 visitants en 5 anys; definitivament toca agafar l’agenda i apuntar els dies 18 i 19 de juliol per no perdre’s el naixement d’un esdeveniment que de ben segur que a partir d’ara es convertirà en tot un referent.
 
El Mercat de Santa Teca neix després de combinar gastronomia i cultura del territori. I per territori entenem la Catalunya Sud, “un radi de 100 km des del Fòrum romà de Tarragona”, tal com explica Berna Ríos, fundador i un dels caps pensants del mercat. I qui millor que ell doncs, per presentar-nos aquesta iniciativa. “És una festa perquè hi ha música, menjar i beure; és un mercat perque pots comprar productes i passar el dia; i és una fira en el sentit que es donen a conèixer productors i productes de qualitat i amb una identitat pròpia”, explica.
 
Així doncs, tant dissabte com diumenge, de 12 del migdia i fins passada la mitjanit, el Castell d’Escornalbou acollirà diferents parades de productors d’alimentació locals i tota mena d’activitats. Entre altres coses, i perquè us feu una idea, dissabte hi haurà una sessió de projeccions de la realitzadora vallenca Elisenda Trilla (que també es repetirà diumenge), diferents accions poètiques, una conferència del fotògraf Rafael López Monné o concerts de Sílvio Álvarez i d’Ivory. Per diumenge hi ha previstes les taules rodones ‘Vins i territori’ i 'Gastronomia i territori’, els concerts del Quartet de Corda de l’Orquestra Camerata XXI, del músic Pep Rius o del grup La Colònia, i altres activitats que podeu consultar en l’enllaç de més avall.
 
Amants del bon menjar i de la cultura, aquest cap de setmana ja sabeu on us esperen. 
 
 

A

També et pot interessar